Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Twente (1-3)

De laatste weken leven we in een roes: Kowet is thuis niet te verslaan en ook in uitwedstrijden worden de nodige puntjes gepakt. Dit resulteert in een vijfde plek op de ranglijst. Vijfde! Dat is niet normaal voor een club als Go Ahead Eagles, maar toch beginnen we er aan te wennen. We gaan dan ook met een goed gevoel richting de Vetkampstraat als het thuisduel tegen FC Twente op de planning staat. Op zondagmiddag komt de nummer vier van de Eredivisie naar Deventer en wij hebben er zin in!

De voorbereidingen voor deze derby zijn al een tijdje aan de gang. Voor de wedstrijd komen we samen om de sfeeractie nog even door te spreken, want op deze ijskoude zondagmiddag moet alles uiteraard goed verlopen. Eenmaal op de tribune merken we toch de nodige wedstrijdspanning bij de supporters. Het is nog vrij kalm. Stilte voor de storm? Bij opkomst van de ploegen proberen we daar verandering in te brengen. Op de B-Side gaat een prachtig spandoek omhoog. Het betreft een spandoek op een net en hoewel we hier niet al te vaak mee werken, pakt het erg goed uit. Langs de IJsseltribune wordt het nodige vuurwerk afgestoken. In combinatie met het doek ontstaat er toch een heuse derbysfeer. Het goed gevulde uitvak toont een spandoek met een duidelijk statement. Het is goed om te zien dat Vak-P ‘gewoon’ aanwezig is. Tijd voor een potje voetbal!

Heel lang kunnen we niet genieten van de sfeeracties, de derbysfeer en de spanning voor deze topper in de Eredivisie. Binnen een minuut ligt de bal namelijk al in het net. Helaas voor ons wordt hij gemaakt door een FC Twente-speler. 0-1 dus. Dat begint goed. Kowet heeft daarna heel weinig in te brengen en wordt totaal verrast door de Tukkers, die na 25 minuten al op 0-2 komen. Het lijkt een kansloze middag te worden.

Na de rust komt de ploeg van René Hake sterker uit de kleedkamer en creëert het zelfs een aantal kansen. Helaas is de sfeer dan al gedaald tot het vriespunt, net als de temperatuur. Op deze koude zondagmiddag lukt het ons bijna niet om de ‘bekende’ Kowet-sfeer te creëren. Wanneer Enric Llansana uit het niets de 1-2 binnen schiet, leeft het stadion toch weer even op. Helaas niet voor lang, want vijf minuten later beslist Twente-speler Taha de wedstrijd: 1-3.

Het zit er deze middag gewoon niet in. De sfeer is tam, ondanks dat het een derby betreft, en de spelers leveren niet wat we van ze gewend zijn. Er komt een eind aan de indrukwekkende thuis-reeks en we staan met lege handen. Toch mogen we enorm trots zijn op deze ploeg, want blijkbaar zijn we zo verwend dat we verliezen van FC Twente al bijzonder vinden.

Wij kijken gewoon weer vooruit, want zondag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt FC Utrecht op bezoek. Het duel wordt afgetrapt om 12:15 uur. Tot dan!