Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Utrecht (0-2)

Na de ietwat teleurstellende thuisnederlaag tegen FC Twente kan Go Ahead Eagles zich een week later tegen FC Utrecht revancheren in eigen huis. Om 12:15 uur (kuttijd!) wordt er afgetrapt tegen de ploeg uit de Domstad. We verzamelen deze zondagochtend vroeg, om op tijd te beginnen aan de voorbereidingen voor de laatste Eredivisie-thuiswedstrijd van het jaar 2023.

Na de nodige versnaperingen begeven we ons richting de tribune. De missie voor vandaag is duidelijk: zowel qua voetbal als qua sfeer moet het vele malen beter dan tegen de Tukkers. Dat eerste lijkt voor de wedstrijd wel goed te zitten. Ammar zweept het Deventer publiek op met de nodige hitjes en vanaf de tribunes wordt luidkeels meegezongen. Dat belooft veel goeds!

Bij opkomst van beide ploegen gaan de welbekende zwaaivlaggen de lucht in. Vol goede moed beginnen we met het steunen van onze ploeg, maar net als tegen Twente gaat het al erg vroeg mis. Na tien minuten komen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Kowet speelt wederom geen goede pot en dit heeft invloed op de sfeer in het stadion. Op enkele vakken is de sfeer goed, maar het slaat niet over naar de rest van het stadion.

Na een half uur spelen wordt de eindstand al bepaald: 0-2 voor de ploeg uit Utrecht. Kowet verliest voor de tweede keer op rij in eigen huis en dat zijn we in Deventer niet gewend. Bij vlagen is het deze zondagmiddag erg sfeervol, maar het barst nooit echt helemaal los. Het hoogtepunt van deze middag? De kerstboom die minutenlang wordt doorgegeven op de B-Side. Viel er deze middag gelukkig toch nog iets te lachen!

Door de nederlaag tegen FC Utrecht worden we op de ranglijst ingehaald door Ajax, maar er is nog geen reden voor paniek; we staan nog ‘gewoon’ zesde. Zaterdag spelen we het laatste uitduel van dit jaar tegen Excelsior Rotterdam en de week daarna komt De Treffers nog op bezoek voor de KNVB Beker. Laten we deze wedstrijden alles geven en winnend afsluiten, zodat iedereen met een goed gevoel de winterstop in gaat. Tot dan!