Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Excelsior – Go Ahead Eagles (1-1)

Zaterdag 16 december, de laatste competitiewedstrijd van 2023. We reizen af naar Rotterdam, waar Excelsior de tegenstander is. In de afgelopen drie wedstrijden wisten we slechts één punt te pakken en dus hopen we in de havenstad de volle buit te pakken. Vandaag nemen 295 Eagles-supporters plaats in het uitvak. Weinig, gezien het feit dat we op een keurige zesde plek staan na vijftien speelronden.

Wij kiezen deze laatste uitwedstrijd van het jaar voor de partybus. De vervoersregeling is goed; we hoeven niet te stoppen bij een omwisselpunt en kunnen direct doorrijden naar Rotterdam. Fijn om het jaar op deze manier af te sluiten. Ook bij het Van Donge & De Roo Stadion loopt het vlekkeloos. Agenten zijn er in overvloed, maar deze zijn erg relaxed en houden het vriendelijk. Tot zover lijkt het een prima awayday te gaan worden.

Hoewel het uitvak niet helemaal vol is, merken we al snel dat dit een erg fanatiek groepje is. De bijna 300 meegereisde Deventenaren laten direct van zich horen en zijn vanaf het begin de baas in Rotterdam. Jammer dat we het uitvak niet vol hebben gekregen, maar dat dit misschien wel het fanatiekste uitvak tot zover is, maakt veel goed!

Uiteraard wordt er deze zaterdagavond ook nog gevoetbald. Kowet is heer en meester en komt na 54 minuten verdiend op voorsprong. Na de goal van Jamal Amofa vliegen de bekers bier door de lucht, waarvan er minimaal één het veld bereikt. Gelukkig wordt dit niet opgemerkt en wordt er gewoon doorgevoetbald. Echter lijken de elf van René Hake het na de 0-1 helemaal kwijt te zijn. Het laatste halfuur is het niveau drama en na 83 minuten komt Excelsior zelfs op gelijke hoogte. In het uitvak is het dan billenknijpen. De Rotterdammers komen nog een aantal keer erg dichtbij en hebben misschien nog wel recht op een strafschop. Deze wordt niet gegeven en de thuisploeg vergeet in blessuretijd de 2-1 binnen te koppen, en dus blijft het gelijk. We mogen – gezien het laatste halfuur – onze handen dichtknijpen met een punt. En dat doen we dus ook maar.

Dat was ‘m dan. De allerlaatste uitwedstrijd van 2023. Toch zit dit kalenderjaar er nog niet helemaal op; donderdag nemen we het in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen De Treffers. De thuiswedstrijd tegen de Tweede Divisionist uit Groesbeek begint om 20:00 uur. Laten we Kowet naar de volgende bekerronde schreeuwen; met z’n allen voor de winst. Tot dan!