Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – De Treffers (7-1)

De laatste thuiswedstrijd van 2023 wordt gespeeld op donderdagavond. Het gaat deze avond om de KNVB beker, waarin we De Treffers tegenkomen. De tweede divisionist uit Groesbeek gaat in onze Adelaarshorst proberen te stunten en wij gaan er alles aan doen om daar een stokje voor te steken.

Op de tribunes zien we dat het stadion aardig vol zit. Ondanks het gure weer hebben bijna 8000 mensen de weg naar de Horst gevonden. Wel zien we veel nieuwe gezichten; een aantal supporters heeft zijn of haar kaart weggegeven en ook is een deel van de kaarten naar regionale voetbalclubs gegaan. Zolang het stadion goed gevuld is, hoor je ons niet klagen.

De sfeer is goed tijdens deze jaarafsluiter. Dat we na een kwartier spelen op voorsprong komen, draagt daar natuurlijk aan bij. Vanaf dat moment gaat het hard. De doelpunten vliegen Treffers-doelman Kornelis om de oren en het lijkt een mooie bekeravond te gaan worden. Met rust staat het dan ook al 4-0.

In de tweede helft wordt de sfeer er alleen maar beter op. Wel merken we dat een deel van de supporters de focus alvast verlegt naar 14 januari, wanneer Ajax de tegenstander is. Dat kan te maken hebben met het feit dat Ajax deze avond onderuit gaat tegen Hercules, maar soms is het gewoon beter om je eigen team aan te moedigen.

De Treffers doet in de tweede helft nog wel wat terug. Invaller Tim Waterink maakt de 4-1 en besluit dan het publiek uit te gaan dagen. Als hij daarna een levensgrote kans mist, laten wij dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Een aantal ludieke spreekkoren, uiteraard positief, worden ingezet rondom de speler uit Groesbeek. De doelpuntenmaker kan er hartelijk om lachen en komt na de wedstrijd, ondanks dat zijn ploeg met 7-1 heeft verloren, de B-Side bedanken.

Kowet bekert na een relatief simpele avond door en na de wedstrijd zien we in ons hok dat NEC de volgende tegenstander is. Eerst is het tijd voor de winterstop. Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en we zien elkaar weer op 14 januari, als Ajax op bezoek komt. Tot dan!