Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Ajax (2-3)

Eindelijk is het zo ver; de winterstop is voorbij en het voetballen begint weer. Go Ahead Eagles mag het in de eerste speelronde na de onderbreking in eigen huis opnemen tegen Ajax. Waar onze Adelaarshorst tot kort geleden een onneembare vesting was, gingen de laatste twee thuisduels in de competitie verloren. Tijd om daar verandering in te brengen dus.

Het stadion is tot de nok gevuld en dat merken we als we, na de nodige drankjes in ons hok, richting de tribune bewegen. De Horst is compleet uitverkocht en dus verwachten we veel van de sfeer deze zondagmiddag. Als beide ploegen het veld opkomen gaat er een groot takeldoek de lucht in. Onder begeleiding van de bekende zwaaivlaggen wordt er een prachtige sfeeractie neergezet. Ook in 2024 zullen wij ons weer van onze beste kant laten zien!

Om half 3 wordt er afgetrapt en direct worden onze verwachtingen waar gemaakt. De Adelaarshorst ontploft en trilt op zijn grondvesten. De aanwezige Kowet-supporters hebben maar één doel en dat is de ploeg van René Hake naar de overwinning schreeuwen. Continu laat de B-side van zich horen en ook de drie andere tribunes haken regelmatig in. Van de aanwezige Amsterdammers horen we vrijwel niets.

Hoewel de roodgelen op het veld sterk zijn, zet Brobbey na 27 minuten spelen de 0-1 op het scorebord. Toch geven zowel de spelers als supporters niet op. Vlak voor rust wordt het gelijk door een wereldgoal van Victor Edvardsen, maar toch gaat het in blessuretijd nog mis als Tahirovic de bezoekers weer op voorsprong zet. Een flinke domper, maar we voelen aan alles dat de kansen voor Kowet wel zullen komen.

Dat is ook zo. Na een uur spelen maakt Joris Kramer gelijk en Go Ahead krijgt zelfs de nodige kansen om de overwinning over de streep te trekken. Ondanks dat de scheidsrechter duidelijk laat zien dat hij fan is van de ploeg uit de hoofdstad, doen de elf van Kowet er alles aan om de drie punten binnen te halen. We komen dichtbij, maar toch niet dichtbij genoeg. Rensch maakt er dan, compleet tegen alle verwachting in, 2-3 van en bepaalt daarmee de uitslag.

Met dubbele gevoelens lopen we 20 minuten later van de tribune af. Aan de ene kant heeft onze ploeg zich bewezen door twee keer terug te komen van een achterstand. Aan de andere kant staan we ‘gewoon’ met lege handen, terwijl er echt wel een overwinning in zat vandaag. Uithuilen en doorgaan dus, want deze week is belangrijk; woensdag moeten we voor de KNVB Beker op bezoek bij NEC en zondag gaan we naar Rotterdam voor het uitduel met Sparta. Laten we deze zure nederlaag wegspoelen met twee overwinningen… Tot dan!