Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag NEC Nijmegen – Go Ahead Eagles (2-1)

In de derde ronde van de KNVB Beker nemen we het op tegen NEC. De ploeg doet het, net als wij, goed in de Eredivisie en aast op een play-off plek. Het winnen van de beker resulteert in een Europees ticket en dus is het zaak om vanavond te winnen in Nijmegen.

Het doordeweekse duel mag in eerste instantie alleen bezocht worden door middel van een verplichte buscombi. Gelukkig blijkt er speling te zijn en morgen er alsnog vijftien auto’s op eigen gelegenheid richting het Goffertstadion. Go Ahead pakt dit goed op en selecteert de kanshebbers op basis van loyaliteitspunten. Goed om te zien dat loyale supporters de kans hebben gekregen om te ontsnappen aan deze verschrikkelijke, verplichte combi.

In november gingen we ook naar Nijmegen. Toen werden we opgewacht door een stel opgefokte stewards. Dit keer gaat het gelukkig een stuk relaxter. We worden op een normale manier ontvangen en dit zorgt ervoor dat de sfeer er direct goed in zit.

Waar ook vooruitgang in zit, is het feit dat we dit keer een sfeeractie op touw mogen zetten. De voorgaande wedstrijden was dit verboden maar verliep alles rustig en dus heeft NEC besloten dat er nu een ‘kleine’ sfeeractie toegestaan is. Het is nog niet ideaal, maar bij opkomst van de ploegen gaat er een speciaal ‘bekerdoek’ de lucht in. Fijn dat we sfeeracties in Nijmegen niet meer als crimineel gezien worden.

Voor een woensdagavondwedstrijd – en een vreselijke tijd van 18:45 uur – zijn we erg blij met het uitvak dat zich verzameld heeft. Naar verluid zijn ruim 400 supporters afgereisd naar Nijmegen en we moeten zeggen; het is een leuke groep. De sfeer in het uitvak is uiterst goed en de thuissupporters worden regelmatig overstemd.

Op het veld gaat het minder goed. Kowet laat zich verrassen en dat resulteert nog voor rust in een achterstand. Niets aan de hand, denken we dan nog. Tegen Ajax wisten we immers ook twee keer terug te komen. De ploeg van trainer René Hake komt sterker uit de kleedkamer en komt dichtbij de gelijkmaker, maar de hoop wordt na 70 minuten keihard kapotgeschoten door een wereldgoal van NEC. Dit begint op uitschakeling te lijken. Het uitvak blijft de ploeg volle bak steunen en vlak voor tijd wordt het nog 2-1, maar het is niet genoeg. Kowet is uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Het is uiteraard niet de uitslag waar we op gehoopt hadden, maar we moeten verder. Koppies omhoog en volle focus op de competitie, waar nog genoeg te halen valt. Zondag spelen we uit tegen Sparta Rotterdam. Direct een belangrijke pot in de strijd om Europees voetbal. Tot dan!