Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles (0-2)

Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles. Het is een belangrijke wedstrijd in de strijd om play-offs. Gezien de stand, het affiche en de hoge nood om drie punten verwachten wij een aantal weken voor deze pot een volledig uitverkocht uitvak. Totdat de aankondiging online komt; een verplichte buscombi én een alcoholverbod. ‘In verband met incidenten in het verleden’, aldus de Rotterdamse driehoek. Toch stappen we op zondagochtend toch met bijna 150 Kowet-supporters de bus in richting de havenstad.

In Rotterdam stappen we uit in een massa van politieagenten. Er is totaal geen rivaliteit tussen Sparta en Go Ahead, maar toch zien we veel blauw rondom het uitvak. Totaal onnodig, vinden wij, maar ook dit zal wel met de ‘incidenten uit het verleden’ te maken hebben. Een andere reden voor zoveel politie kunnen wij niet verzinnen.

Vaak zien we dat iedereen een beetje opgefokt raakt van zoveel politie, ook de stewards. Deze zondagmiddag is dat gelukkig niet zo; de stewards van Sparta zijn zeer relaxed en het betreden van het uitvak gaat zonder problemen of lange rijen. Omdat er dus geen alcohol wordt geschonken in het uitvak, gaan we na de poortjes op zoek naar een alternatief. De broodjes gehaktbal blijken een zeer goede vervanger te zijn.

Omdat het uitvak dus lang niet gevuld is, moeten we iets anders verzinnen om er een geheel van te maken. Er wordt gekozen voor een groot spandoek dat als opvulling van het vak zal dienen. Hierdoor nemen de aanwezige supporters allemaal onder in het vak plaats en staat alsnog iedereen bij elkaar. De 146 Deventenaren zorgen de hele wedstrijd voor een goede sfeer. Uiteraard zijn we niet altijd even goed te horen in het stadion, maar gezien het lage aantal uitsupporters mogen we zeker niet klagen.

Ook mogen we niet klagen over de wedstrijd; Sparta is normaal gesproken een erg sterke tegenstander, maar vanmiddag komt het er bij beide ploegen niet echt uit. Wel komt Kowet na zeven minuten spelen op voorsprong via Willum Willumsson. Hij kopt een voorzet knap binnen en zorgt voor wat meer ontspanning in het uitvak. Toch blijft het spannend, zeker omdat beide ploegen niet echt een goede pot laten zien. Als de bal vlak na rust op de stip gaat en Victor Edvardsen deze daarna simpel binnen schiet, gaat er een golf van ontlading door het uitvak. De uitwedstrijd in Spangen wordt met 0-2 gewonnen en dat kan nog weleens een heel belangrijke overwinning zijn! Wat een heerlijke middag.

Uiteindelijk verloopt alles rustig en gaan we met de drie punten terug naar Deventer. Volgend jaar zullen we wederom met een buscombi naar Sparta moeten, maar zal er wel alcohol geschonken worden. En zo gaan we steeds iets verder richting normalisatie. In de Eredivisie hebben we ook een stap gezet; Sparta is ingehaald en de zesde plek is weer voor ons. Zondag komt NEC, de nummer 7 op de ranglijst én de ploeg die ons uitschakelde in de beker, op bezoek. Wederom een zeer belangrijk potje dus. Tot dan!