Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – NEC Nijmegen (2-2)

Nog geen enkele keer wisten we dit seizoen van NEC te winnen. Het competitieduel in Nijmegen eindigde in een gelijkspel en in de KNVB Beker was NEC met 2-1 te sterk. Daarom, en gezien de stand op de ranglijst, is het vandaag erg belangrijk om drie punten te pakken. Zondagmiddag half 3, thuis in de Adelaarshorst.

Het zonnetje schijnt deze zondagmiddag. Hoewel het kwik nog altijd rond de 10 graden blijft steken, verzamelen veel supporters zich op het supportersplein. Het is gezellig druk en deze speelronde wordt, zoals eigenlijk altijd, afgetrapt met een hapje en een drankje.

Op de tribune hebben sommigen al aardig de zomer in hun bol. De eerste korte broeken en zonnebrillen zijn alweer te zien in de Horst. Als Kowet en NEC het veld betreden gaan de grote zwaaivlaggen de lucht in en laat het Deventer publiek van zich horen. De sfeer zit er lekker in en het team van René Hake wordt opgezweept. NEC is de eerste helft de bovenliggende partij, maar vlak voor rust lijkt Kowet op voorsprong te komen. Een voorzet wordt knap binnengekopt door Victor Edvardsen, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Even later ziet scheidsrechter Oostrom zijn kans om een hoofdrol te pakken en legt hij de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Penalty NEC. Magnus Mattsson schiet raak en Eagles gaat met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. Wij vinden dat dat te danken is aan het slechte optreden van de arbiter en dat mag hij daarom weten ook.

Na rust is het Kowet dat de overhand heeft en na 75 minuten komen we via Bas Kuipers op gelijke hoogte. Het geloof is er bij de supporters al die tijd nog geweest en dus gaan we, net als in de eerste helft, weer volle bak achter onze ploeg staan. Helaas komt NEC kort daarna weer op voorsprong via Tjaronn Chery en dus lijkt het weer in 1-2 te eindigen, net als in de beker. Toch helpt de scheidsrechter ons vlak voor tijd ook een handje en legt hij de bal op de stip, waarna Victor Edvardsen alsnog zijn eerste doelpunt van de middag maakt. Het stadion ontploft, want na het bizar slechte optreden van Oostrom en het uitdagen van onder meer Mattsson na de 0-1 voelt deze gelijkmaker als een overwinning. We moeten de punten delen met NEC, maar beter dan opnieuw verliezen van de Nijmegenaren.

Tijdens het duel gaan er op de B-Side, Vak 19 en Vak 17 spandoeken omhoog met betrekking tot de IJsselderby. Er is besloten dat er slechts 200 supporters uit Zwolle bij mogen zijn en zij moeten aan allerlei bizarre eisen voldoen. Ongelooflijk, vinden wij. Bij een voetbalwedstrijd – en al helemaal bij de derby – hoort uitpubliek. Vandaar deze actie op de drie fanatieke vakken. Helaas niet met het gewenste resultaat tot gevolg; PEC-supporters besluiten om helemaal niet af te reizen naar Deventer. Wij hopen dat hier nog verandering in komt en dat er op 11 februari ‘gewoon’ uitsupporters aanwezig zijn bij Kowet – PEC.

Morgen reizen we eerst af naar Arnhem, waar hekkensluiter Vitesse de tegenstander is. Het uitvak is volledig uitverkocht en daarom zeggen we; neem allemaal je sjaal mee. Zo gaan we samen voor de drie punten in het GelreDome. Tot dan!