Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Vitesse – Go Ahead Eagles (0-2)

In speelronde 20 neemt Go Ahead Eagles het op tegen Vitesse, de hekkensluiter in de Eredivisie. Het duel in het grootste theater van Nederland begint om 12:15 uur. De Arnhemse driehoek heeft voor dit uitduel een verplichte buscombi opgelegd en dus lopen we vroeger dan ons lief is door de poortjes van de Leo Halle tribune, op weg naar de bussen.

Hoewel we geen fan zijn van het verplichten van een buscombi, heeft onze club geprobeerd om het dit keer iets aantrekkelijker te maken voor de supporters. De busreis wordt volledig vergoed door de club en SV, waardoor we alleen nog maar een wedstrijdticket hoeven te halen. Waarschijnlijk mede door deze goede actie is het uitvak deze zondagmiddag volledig uitverkocht; 1000 Deventer supporters reizen af naar Arnhem om de mannen van René Hake aan te moedigen. Een geweldig aantal en hopelijk kunnen we de andere uitvakken dit seizoen ook uitverkopen.

Aangekomen bij de GelreDome treffen we een groep vermoeide, geïrriteerde of gewoon chagrijnige stewards aan. Geen idee wat de reden precies is, maar een aantal Vitesse-stewards heeft besloten om het de Kowet-supporters vandaag eens extra lastig te maken. Omdat wij sfeerartikelen mee naar binnen nemen, zijn wij het ideale slachtoffer. Vlaggen en doeken worden meerdere keren uit elkaar getrokken en ook supporters worden totaal onnodig vaker dan één keer gefouilleerd.

Uiteraard raken sommige supporters hierdoor geïrriteerd en ontstaan er woordenwisselingen. In plaats van op een normale wijze te gaan controleren, besluiten de Arnhemmers de poorten van het uitvak dicht te houden. Uiteindelijk mogen we alsnog naar binnen, maar het is belachelijk dat supporters de dupe zijn van het feit dat ze in Arnhem zelfs de beveiliging niet op orde hebben.

Het vak is bomvol en ook op de omloop is het volle bak. Hierdoor duurt het lang om een biertje en wat te eten te halen, maar als we eenmaal voorzien zijn, kunnen we ons richting het veld bewegen. Als de twee teams van vandaag het veld opkomen, kan onze sfeeractie beginnen. De oproep was duidelijk; neem je sjaal mee. En dat hebben heel veel supporters gedaan, waardoor er een prachtige ‘muur’ van rood-gele sjaals ontstaat. Dat in combinatie met het spandoek en het vele vuurwerk dat wordt afgestoken op het vak, zorgt voor een prachtig totaalplaatje.

In het verder sfeerloze Gelredome zijn we daarna regelmatig goed te horen. Af en toe valt het even stil in het uitvak, maar iedere keer komen we daar weer bovenop. Dat slaat niet direct over op het veld, waar Go Ahead een aantal keer vergeet te scoren. Toch komen we voor rust nog op een 0-1 voorsprong via Oliver Edvardsen. Door zijn doelpunt gaan we met een heerlijk gevoel de rust in. Na rust verandert er lange tijd niets; Kowet krijgt kansen, maar maakt ze niet af. Vitesse speelt als een hekkensluiter. Na een oerdomme rode kaart van Willumsson beslist de ploeg uit Deventer het pas in de 94ste (!) minuut, als Jakob Breum zijn eerste goal voor de club maakt. Het uitvak ontploft en de rest van het stadion valt stil. De Arnhemmers worden nóg iets verder het dal ingedrukt en wij vieren feest; weer drie punten erbij en nog steeds staan we zesde op de ranglijst.

Dit weekend staat de gehavende derby op het programma. Ondanks dat er geen uitsupporters bij zullen zijn, hopen we er toch een mooie voetbalmiddag van te maken. Zondag, wederom om 12:15 uur, Zwolle-thuis. Tot dan!