Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Groningen (1-1)

Na de bekerfinale Рwaarin we 22 mannen zagen rollebollen over de grond Рis het eindelijk weer tijd voor ̩cht voetbal: Go Ahead Eagles. Onze jongens spelen deze zondagmiddag thuis tegen FC Groningen, dat bij gelijkspel of verlies degradeert naar de KKD. Voor ons is dat allemaal niet zo belangrijk, wij moeten vooral winnen om mee te blijven doen om een plek in de play-offs.

Als we die laatste zin nog een keer lezen, voelt het toch heel gek. ‘Meedoen om een plek in de play-offs’. We begonnen dit seizoen met vijf nederlagen op rij, een nieuwe trainer en nul verwachtingen. Nu, dertig speelronden later, hebben we nog zicht op de play-offs voor een Europees ticket. Bizar. We mogen dus ook absoluut niet klagen. Hoe anders is dat in het Hoge Noorden, waar Groningen op het punt staat om te degraderen. In onze Horst zijn de nodige maatregelen genomen; het uitvak is volledig ‘hufterproof’ gemaakt en afgeschermd met verschillende netten. Op die manier moeten vliegende bekers, gegooid door teleurgestelde of geïrriteerde Groningers, tegengehouden worden en een staking voorkomen worden.

Wij spelen dus nog steeds ergens voor en dat is ook te merken. Voorafgaand aan het duel zet de B-Side het stadion letterlijk in vuur en vlam. Op de tribune worden de nodige rookbommen afgestoken om de supporters én spelers op te jutten voor deze wedstrijd. Toch slaat dit niet direct over naar het veld; al na zes minuten komen de bezoekers op 0-1 voorsprong. We krijgen geen beste pot voorgeschoteld, maar de aanwezige supporters blijven vol achter de ploeg van René Hake staan. Ook het uitvak laat de eerste helft flink van zich horen. Respect voor de 200 meegereisde Groningers.

Na een half uur spelen wordt onze inzet beloond als Willumsson de 1-1 op het scorebord zet. Zowel op als buiten het veld is het dan het roodgeel dat de dienst uitmaakt. Vooral na rust geloven wij nog in een overwinning, terwijl de supporters van Groningen de bui voelen hangen. Toch wordt onze inzet niet volledig beloond, want de tweede helft blijft doelpuntloos. Wij spelen gelijk, Groningen is officieel gedegradeerd.

Hoewel we tegen de nummer 17 van de competitie gelijk spelen en daarmee de kansen op een play off-ticket minimaal zijn geworden, moeten we realistisch blijven. We zijn veilig, hebben 37 (!) punten en nog drie wedstrijden te spelen. Wat een seizoen! Zondag gaan we naar Rotterdam-Zuid, waar Feyenoord de tegenstander is. Kunnen wij het kampioensfeestje uitstellen? Tot dan!